Pierś z indyka zawijana z pieczarkami

19 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 15 dag pieczarek
  • pęczek z dymki
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki oleju
  • 1,5 kg piersi z indyka
  • 20 dag twarożku
  • łyżeczka suszonych ziół
  • mielona papryka
  • rozmaryn, tymianek świeży
  • 4 ząbki czosnku
  • cytryna

Przygotowanie:

1. Pieczarki i dymkę posiekać.Przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Doprawić solą i pieprzem.

2. Płat mięsa opłukać i osuszyć. Twarożek wymieszać z suszonymi ziołami. Posmarować mięso, nałożyć pieczarki z cebulą, zrolować. Do reszty oleju dodać po szczypcie soli, pieprzu i papryki. Posmarować roladę.

3.Mięso obłożyć pokrojonym w plasterki czosnkiem i świeżymi ziołami. Obwiązać nitką i ułożyć na polanej zimną wodą blasze. Piec ok. godziny w temp. 175 st. Udekorować cząstkami cytryny.