Twarożkowy deser na waflach Good Food
Artykuł zewnętrzny
- 1 opakowanie wafli kukurydzianych lub ryżowych extra cienkich Good Food
- 25 dag twarogu półtłustego
- 1/4 kostki margaryny
- 1 jajko
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka kakao
- 0,5 cukru waniliowego
- dżem owocowy
- winogrona
Ser biały mielimy. Żółtko, miękką margarynę oraz cukier puder miksujemy na jednolitą masę, a następnie dodajemy zmielony ser biały i dalej miksujemy, na sam koniec dodajemy pianę ubitą z białka i delikatnie mieszamy ręką. Ser dzielimy na 2 części, a następnie jedną z nich mieszamy z kakaem, a drugą z cukrem waniliowym. Gotowe masy serowe nakładamy pojedynczo na wafle ryżowe lub też tworzymy dowolne kompozycje, dekorujemy dżemem i świeżymi owocami np. winogronami. Ja dla ładniejszego efektu dodałam sparzoną i startą skórkę cytryny