Zapiekanki hawajskie na waflach
Artykuł zewnętrzny
szybka, ciepła i smakowita przekąska
składniki:
- 6 wafli kukurydzianych extra cienkich Good Food
- 6 plasterków szynki wędzonej, parzonej
- 6 plastrów ananasa konserwowego
- 6 plasterków sera żółtego light
- przyprawa „suszone pomidory z bazylią i czosnkiem”
- dodatkowo: pomidorki koktajlowe, zielenina
sposób przygotowania: Plastry ananasa trzeba dokładnie osączyć, najlepiej na ręczniku papierowym, żeby sok nie rozmiękczył wafli. Wafle ułożyłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym położyłam plasterek szynki – jeśli są duże to można je pokroić na paski i dopiero te ułożyć. Na szynce położyłam plaster ananasa i sera. Tak przygotowane kanapeczki wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 st. C i zapiekałam przez kilka minut aż ser się rozpuścił. Po wyjęciu każdą zapiekankę oprószyłam szczyptą przyprawy Kamis „suszone pomidory z bazylią i czosnkiem”. Do zapiekanek podałam pomidorki koktajlowe. Podajemy gorące.