sałatka z jajek przepiórczych

7 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

25 jajek przepiórczych,
10 dag łososia wędzonego,
2 łyżki kaparów

Sos:
1 szklanka śmietany 22-procentowej 1 łyżeczka startego chrzanu,
2 łyżki posiekanej rzeżuchy,
1 łyżka koperku Prymat,
1 łyżeczka soku z cytryny,
1 łyżeczka słodkiej papryki Prymat,
sól, pieprz czarny mielony Prymat

Jajka ugotować na twardo (3 min), ostudzić, obrać i opłukać zimną wodą. Łososia pokroić w szerokie, krótkie paski. Jajka przekroić na pół, dodać łososia, kapary i wymieszać. Przygotować sos: śmietanę ubić z sokiem z cytryny, wymieszać z chrzanem, rzeżuchą i koperkiem Prymat, posolić i popieprzyć. Sałatkę polać sosem, wymieszać i posypać papryką Prymat

na podstawie: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...