Biała Kiełbasa

7 maja 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg surowej białej kiełbasy
100 g tłuszczu (smalcu lub margaryny)
½ kg cebuli
2 ząbki czosnku
1 szklanka rosołu
1 łyżka kminku Prymat
Sól

Kiełbasę umyć i osuszyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać tłuszcz i obsmażyć na nim kiełbasę. Następnie dodać cebulę, czosnek oraz kminek i dusić na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Kiełbasę nakłuć w kilku miejscach, podlać rosołem i dusić kolejne 10 minut.
Jeśli kiełbasa jest niesłona, należy ją osolić. Podawać na ciepło lub na zimno wystudzoną w sosie, z chrzanem lub ćwikłą i ciemnym pieczywem.

na podstawie: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.