ziemniaki grillowane
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 600 g ugotowanych ziemniaków ze skórką
- Przyprawa grill klasyczny Prymat
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 400 g pomidorów concasse
- 200 g sera cheddar
- 200 g cebuli
- 1 łyżeczka chili pieprz cayenne Prymat
- 100 g suszonych pomidorów
Ugotowane ziemniaki wystudzić i pokroić w ćwiartki lub plastry. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, wydrążyć i pokroić w kostkę. Do pomidorów dodać pokrojoną w kostkę cebulę, suszone pomidory, oliwę oraz przyprawę grill klasyczny Prymat. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz pomidorowy ułożyć na ziemniakach, posypać tartym serem cheddar i piec na grillu przez ok. 15 minut.
na podstawie: www.prymat.pl