Zdrowo-groszkowo

4 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wiosna mobilizuje do przejścia na lekkie zdrowe przekąski.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 4 wafle extra cienkie Good Food ( ryżowe lub kukurydziane )
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 2 łyżki białego sera
  • 1 łyżka naturalnego jogurtu
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • sól morska

Odsączyć groszek z zalewy.  Odłożyć 2 łyżki groszku do dekoracji. Resztę utrzeć w malakserze razem z serem i jogurtem na pastę. Do masy dodać koper – wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na wafle nałożyć porcje pasty groszkowej. Posypać grubo mielonym kolorowym pieprzem i udekorować groszkiem. Podawać na świeżo.

file1301930722