Zdrowo-groszkowo
Artykuł zewnętrzny
Wiosna mobilizuje do przejścia na lekkie zdrowe przekąski.
Czas : 10 minut
Składniki :
- 4 wafle extra cienkie Good Food ( ryżowe lub kukurydziane )
- 1/2 puszki groszku konserwowego
- 2 łyżki białego sera
- 1 łyżka naturalnego jogurtu
- 2 łyżki pokrojonego koperku
- pieprz kolorowy grubo mielony
- sól morska
Odsączyć groszek z zalewy. Odłożyć 2 łyżki groszku do dekoracji. Resztę utrzeć w malakserze razem z serem i jogurtem na pastę. Do masy dodać koper – wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na wafle nałożyć porcje pasty groszkowej. Posypać grubo mielonym kolorowym pieprzem i udekorować groszkiem. Podawać na świeżo.