Letnia zielona lekka zupa

16 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1,25 litra wody

4 skrzydełka kurczaka lub pół porcji rosołowej

1 mała marchewka

zielona część średniego pora

3 liście młodej kapusty

3 liście kapusty pekińskiej

pół puszki groszku konserwowego

1 kostka rosołowa drobiowa Winiary

4 łyżki gęstej śmietany (opcjonalnie)

biały mielony pieprz do smaku

Wodę wlewamy do garnka, wkładamy kurczaka, marchewkę i pokrojony w krążki por. Gotujemy bulion. Wyjmujemy kurczaka i marchewkę i wrzucamy drobno pokrojone kapusty. Gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy pół puszki groszku (wraz z zalewą), kostkę rosołową oraz pieprz do smaku. Tak przygotowaną zupę rozlewamy do talerzy, na środku kładziemy łyżkę śmietany.

file1258378947



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...