Rosół z żeberek

16 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1/2 kg wieprzowych żeberek

4 duże marchewki

2 duże pietruszki

1/2 dużego selera

zielona część średniego pora

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

1 suszony borowik

1/2 łyżki wegety

1/2 łyżki czarnego mielonego pieprzu

1/2 łyżki maggi

1000 ml wody

4 ugotowane w mundurkach ziemniaki

Do zimnej wody wkładamy żeberka, jarzyny, borowika, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na bardzo małym gazie ok. 2 godzin (aż żeberka staną się miękkie). Dodajemy pozostałe przyprawy. Ziemniaki obieramy, układamy na talerzu, zalewamy rosołem. Dodatkowo na talerzu układamy tylko żeberka i marchewkę. Pozostałe jarzyny możemy wykorzystać np. do zrobienia sałatki.

Smacznego!

file1258379010



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz