Sałatka z szynką i serem feta

16 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

200 g sera feta

200 g szynki

1 puszka kukurydzy

200 g mrożonego groszku

1 łyżeczka cukru

5 łyżek majonezu

sól, pieprz do smaku

Groszek gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru. Gdy będzie miękki – przelewamy zimną wodą, dokładnie odsączamy.

Fetę i szynkę kroimy w drobną kostkę. Wsypujemy groszek i pozbawioną zalewy kukurydzę. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

file1258378358



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...