Mizeria ziołami pachnąca

16 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

30 dkg świeżych ogórków

Sos:

1 łyżeczka oliwy z oliwek

po ¼ łyżeczki: suszonego szczypiorku, suszonej natki pietruszki, suszonego tymianku, suszonego koperku, soku z cytryny, granulowanego czosnku, soli morskiej, białego mielonego pieprzu

1 łyżeczka cukru

1 łyżka zimnej wody

Ogórki obieramy pozostawiając w kilku miejscach cieniutkie paseczki skórki. Kroimy je w plasterki. Składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy, polewamy nim ogórki. Odstawiamy na 10 minut do lodówki, jeszcze raz mieszamy i podajemy.

Smacznego!

file1258378048



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...