Pizza z pieczarkami

12 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 2 dag drożdży
  • 4 łyżki oleju
  • łyżeczka cukru
  • pół szklanki ciepłego mleka
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebulka
  • 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • Do mąki dodać rozkruszone drożdże, cukier, sól, mleko, zagnieść ciasto i wyrobić je. Ciasto od razu rozciagnać palcami na lekko natłuszczonej wkładce do prodiża. Posmarować olejem i koncentratem pomidorowym. Cebulke pokroic drobno, podsmażyć. Dodac pieczarki pokrojone w plasterki, lekko poddusić, dodać sól i pieprz. Rozłożyć je na cieście. Wierzch posypać tartym żółtym serem. Piec w 200 C ok. 30 minut.