Łosoś w papilotach

28 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny



Łosoś w papilotach z warzywnym spaghetti

 

Czas przygotowania: 25 min

Ilość porcji: 4

 

Sposób przyrządzenia

Łososia oczyść, posyp przyprawą do ryb. Obraną marchewkę pokrój na spaghetti. Zblanszuj w wodzie z solą i cukrem. Z zielonych części cukinii również przygotuj spaghetti, blanszując w tym samym wywarze. Na folii aluminiowej ułóż łososia, posyp pieprzem cytrynowym i solą ziołową. Na wierzchu ułóż masło, następnie warzywne spaghetti. Folię zawiń w kształcie łódki. Piecz na grillu.

 

Lista zakupów:

  • 4 filety z łososia

  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego

  • 30 ml oleju

  • 60 g masła

  • 150 g marchwi

  • 1 cukinia

Przyprawy KAMIS:

  • 1 łyżeczka Pieprzu Cytrynowego

  • 1 łyżka Przyprawy Kamis Fit up! Do potraw z ryb i owoców morza

  • Sól morska ziołowa w młynku

Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową

 

Czas przygotowania: 15 min

Ilość porcji: 4

 

Sposób przyrządzenia

Gruszki obierz, przekrój na pół i wypestkuj. Ocet wymieszaj z cukrem i odparuj do konsystencji syropu. Z owoców przygotuj salsę, krojąc je w drobną kostkę. Gruszki grilluj krótko, ułóż na talerzu. Na gruszki ułóż suszoną szynkę. Dookoła rozłóż salsę owocową. Całość polej sosem z octem balsamico.

Lista zakupów:

  • 6 gruszek

  • 15 ml Octu Balsamicznego KAMIS

  • 50 g cukru

  • 1 passiflora

  • 1 kiwi

  • 2 truskawki

  • 30 g szynki suszonej

  • 20 ml oleju

    źródło: www.kamis.pl