Łosoś w papilotach
Łosoś w papilotach z warzywnym spaghetti
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Sposób przyrządzenia
Łososia oczyść, posyp przyprawą do ryb. Obraną marchewkę pokrój na spaghetti. Zblanszuj w wodzie z solą i cukrem. Z zielonych części cukinii również przygotuj spaghetti, blanszując w tym samym wywarze. Na folii aluminiowej ułóż łososia, posyp pieprzem cytrynowym i solą ziołową. Na wierzchu ułóż masło, następnie warzywne spaghetti. Folię zawiń w kształcie łódki. Piecz na grillu.
Lista zakupów:
-
4 filety z łososia
-
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
-
30 ml oleju
-
60 g masła
-
150 g marchwi
-
1 cukinia
Przyprawy KAMIS:
-
1 łyżeczka Pieprzu Cytrynowego
-
1 łyżka Przyprawy Kamis Fit up! Do potraw z ryb i owoców morza
-
Sól morska ziołowa w młynku
Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Sposób przyrządzenia
Gruszki obierz, przekrój na pół i wypestkuj. Ocet wymieszaj z cukrem i odparuj do konsystencji syropu. Z owoców przygotuj salsę, krojąc je w drobną kostkę. Gruszki grilluj krótko, ułóż na talerzu. Na gruszki ułóż suszoną szynkę. Dookoła rozłóż salsę owocową. Całość polej sosem z octem balsamico.
Lista zakupów:
-
6 gruszek
-
15 ml Octu Balsamicznego KAMIS
-
50 g cukru
-
1 passiflora
-
1 kiwi
-
2 truskawki
-
30 g szynki suszonej
-
20 ml oleju
źródło: www.kamis.pl