Sos majonezowy zielony

21 sierpnia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Pyszny, kremowy – nam smakuje do jaj na twardo albo w koszulkach
Składniki:

  • 1 szkl. majonezu
  • 1/2 szkl. gęstej, kwaśnej śmietany
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/3 pęczka koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • do smaku: sól, pieprz biały mielony

Sposób przygotowania: Zieleninę opłukać, osączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Do dość wysokiego naczynia włożyć majonez, wlać śmietanę, dodać obrany czosnek i zieleninę, zmiksować na gładki sos. Doprawić solą i pieprzem, ponownie zmiksować. Podawać do jaj i jako dip do warzyw.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kobiety, które żałują macierzyństwa…
Nie dla każdej z nas macierzyństwo oznacza spełnienie. Są osoby świadomie decydujące...
Europejski Zielony Ład
Dużo ostatnio mówi się o Zielonym Ładzie, zwłaszcza w kontekście szkód dla polskiego rolnictwa,...
Cichy zabójca - stłuszczenie wątrob…
Według szacunków aż 6 mln Polaków może cierpieć na niealkoholowe stłuszczenie wątroby. To zatrważająca...
Nowy Kodeks Etyki Lekarskiej
18 maja w Łodzi, po raz pierwszy od 20 lat (dokładnie od 2003 roku),...