Sałatka ryżowa Pyzy

19 lipca 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1,5 szkl. ugotowanego na sypko ryżu długoziarnistego,
10 dkg sera żółtego Gouda,
1/2 puszki 400g kukurydzy konserwowej,
10 dkg kiełbasy chudej i cienkiej,
3 łyżki majonezu,
2 ogórki małosolne albo kiszone,
1/2 cebuli
3-4 łyżki posiekanej zieleniny, koperku i szczypiorku,
do smaku: sól, pieprz mielony,

sposób przygotowania:

Kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni, przełożyć na ręcznik papierowy żeby osączyć z tłuszczu. Ryż przełożyć do miski. Dodać kiełbasę, pokrojoną w kosteczkę cebulę, zieleninę, pokrojone w kostkę ogórki, osączoną kukurydzę i pokrojony w kosteczkę ser. Dodać majonez, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na min. 30 min. aby smaki się przegryzły.

file1279525042



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kobiety, które żałują macierzyństwa…
Nie dla każdej z nas macierzyństwo oznacza spełnienie. Są osoby świadomie decydujące...
Europejski Zielony Ład
Dużo ostatnio mówi się o Zielonym Ładzie, zwłaszcza w kontekście szkód dla polskiego rolnictwa,...
Cichy zabójca - stłuszczenie wątrob…
Według szacunków aż 6 mln Polaków może cierpieć na niealkoholowe stłuszczenie wątroby. To zatrważająca...
Nowy Kodeks Etyki Lekarskiej
18 maja w Łodzi, po raz pierwszy od 20 lat (dokładnie od 2003 roku),...