URODA I ZDROWIE

Zupa z selera naciowego, pora i pietruszki

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
  • 1 litr bazy do zupy
  • 1 duża pietruszka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 por
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 pęczka posiekanego koperku
  • 8 łyżek pestek z dyni
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Selera myjemy i kroimy na cienkie kawałki

3. Pietruszkę myjemy i kroimy na kawałki (ok. 1 cm)

4. Pora myjemy i kroimy cieniutko

5. Do bazy dodajemy selera, pietruszkę i pora

5. Przyprawiamy curry, pieprzem i solą

6. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

7. Koperek myjemy i szatkujemy

8. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki dyni na patelni

file1425762742

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie się zatrzymać w Gdańsku?
Ja zdecydowanie mogę polecić apartamenty Sun&Snow. Korzystamy z nich od kilku lat i zawsze...
Odchudzanie przed świętami
Czy przed świętami, czy też po zawsze warto poświęcić odrobinę czasu na ruch, polecam
Jeździcie w kaskach na stoku?
Dobry kask to podstawa, nie warto ryzykować
Fitness w domu
na dobry początek ćwiczeń w domowym zaciszu polecam aerobik