URODA I ZDROWIE

Zupa z selera naciowego, pora i pietruszki

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
  • 1 litr bazy do zupy
  • 1 duża pietruszka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 por
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 pęczka posiekanego koperku
  • 8 łyżek pestek z dyni
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Selera myjemy i kroimy na cienkie kawałki

3. Pietruszkę myjemy i kroimy na kawałki (ok. 1 cm)

4. Pora myjemy i kroimy cieniutko

5. Do bazy dodajemy selera, pietruszkę i pora

5. Przyprawiamy curry, pieprzem i solą

6. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

7. Koperek myjemy i szatkujemy

8. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki dyni na patelni

file1425762742

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...