Zupa z porów

8 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  50 dag białych części porów,
* 4 szklanki bulionu z kostki KUCHAREK rosół wołowy,
* 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
* 1 szklanka mleka,
* 2 łyżki masła,
* 3 żółtka,
* 1 łyżeczka przyprawy KUCHAREK na lato,
* 1 łyżeczka ostrej papryki Prymat,
* sól 4 łyżki zieleniny (natka pietruszki, szczypiorek),
* świeże grzanki z ciemnego pieczywa

file1286543417

Sposób przygotowania

Pory oczyścić, opłukać, drobno pokroić i zeszklić na 1 łyżce masła. Zalać gorącym rosołem wołowym KUCHAREK wymieszanym z koncentratem pomidorowym oraz przyprawą KUCHAREK na lato i ugotować do miękkości. Następnie zupę przetrzeć lub zmiksować. Mleko zagotować, ostudzić i delikatnie wymieszać z żółtkami i, stale mieszając, wlać do zupy. Przed podaniem posypać zieleniną. Podawać z świeżo przygotowanymi grzankami z bułki posypanej startym serem oraz papryką ostrą Prymat i zapieczonymi 10 minut w piekarniku.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...