Zupa z kalarepy i fenkułu

20 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • 2 litry wywaru z mięsa (z liśćmi laurowymi, pieprzem i zielem angielskim)
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 fenkuł
  • 3 cebule
  • 2 kalarepy
  • 1 marchewka
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

1. Zagotowujemy wywar z mięsa

2. Pietruszkę, seler, fenkuł, kalarepę i marchew myjemy, kroimy na kawałki i dodajemy do wywaru

3. Cebulę obieramy, myjemy, szatkujemy i dodajemy do wywaru

4. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

file1426879052

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...