Zupa z kalarepy i fenkułu

20 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • 2 litry wywaru z mięsa (z liśćmi laurowymi, pieprzem i zielem angielskim)
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 fenkuł
  • 3 cebule
  • 2 kalarepy
  • 1 marchewka
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

1. Zagotowujemy wywar z mięsa

2. Pietruszkę, seler, fenkuł, kalarepę i marchew myjemy, kroimy na kawałki i dodajemy do wywaru

3. Cebulę obieramy, myjemy, szatkujemy i dodajemy do wywaru

4. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

file1426879052

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”