Zupa z groszku

20 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200 g groszku zielonego
  • 1 papryka
  • 1 marchewka
  • 1 seler
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 3 cebule
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Groszek moczymy przez całą noc

2. Ok. 3 litry bazy do zupy zagotowujemy i dodajemy groch, gotujemy 20 minut

3. Marchew, seler i cebulę obieramy, myjemy i kroimy na kawałki

4. Paprykę myjemy i kroimy na kawałki

5. Warzywa dodajemy do bazy i gotujemy przez 20 minut

6. Przyprawiamy do smaku

7. Na koniec dodajemy pietruszkę

file1426879122

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”