Zupa z czerwonej soczewicy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa z czerwonej soczewicy

23 listopada 2019, dodał: ola951
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Produkty:
-1,5 szklanki czerwonej soczewicy,

-2 duże cebule

-2 duże ząbki czosnku

-2 łyżki masła klarowanego

-1 łyżka kuminu rzymskiego

-5 ziaren zielonego

-1 puszka krojonych pomidorów

-1 łyżeczka startego świeżego imbiru

-prażona cebulka

-sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Soczewicę należy zalać 3 szklankami wody i zagotować ok.25 minut ,do momentu rozpadnięcia. Na głębokiej patelni rozpuścić  masło, wrzucić  kardamon i kumin i smażę chwilę. Gdy zaczną wydzielać mocny aromat wrzucić posiekany czosnek, i dosłownie po 5 sekundach posiekaną w małą kostkę cebulę. Przykryć patelnię i smażyć wszystko ok. 20 minut. Cebula powinna się zeszklić. Wtedy dodać  całą puszkę krojonych pomidorów. Dusić  kolejne 20 minut, dodać imbir, doprawić do smaku solą i pieprzem, ewentualnie szczyptą cukru jeśli całość jest zbyt kwaśna. Dodać soczewicę, która gotować 15 minut. Na koniec dodać sporo posiekanej kolendry i prażoną cebulkę

file1480536438

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Białe meble - polecacie czy nie?
Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
Nadpotliwość
Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
Bielizna
Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...