Zupa truskawkowa

25 czerwca 2013, dodał: Kara6
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

1 kg truskawek lub wiśni
cukier
śmietanka 12 %
makaron nitki
2-3 goździki

1. Umyć owoce i wyczyścić.
2. Zalać taką ilością wody, aby były dobrze przykryte.
3. Gotując, dodać cukier ( aby był odpowiednio słodki ) i goździki. Gotować około 10 minut.
4. Ugotować makaron do miękkości, odcedzić, zalać zimną wodą oraz odsączyć.
5. Do ostudzonej zupy owocowej dodać śmietankę.
6. Podawać z makaronem.

 

file1372183101



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...