Zupa truskawkowa

25 czerwca 2013, dodał: Kara6
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

1 kg truskawek lub wiśni
cukier
śmietanka 12 %
makaron nitki
2-3 goździki

1. Umyć owoce i wyczyścić.
2. Zalać taką ilością wody, aby były dobrze przykryte.
3. Gotując, dodać cukier ( aby był odpowiednio słodki ) i goździki. Gotować około 10 minut.
4. Ugotować makaron do miękkości, odcedzić, zalać zimną wodą oraz odsączyć.
5. Do ostudzonej zupy owocowej dodać śmietankę.
6. Podawać z makaronem.

 

file1372183101



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...