Zupa rzodkiewkowa

6 sierpnia 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 4 pęczki rzodkiewek, 1l rosołu (ewentualnie bulion z kostki), szkl. śmietany 22%, 2 łyżki masła, łyżka mąki, sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej.

Rzodkiewki umyć, pokroić w ćwiartki. Smażyć ok. 5  min na łyżce masła, na małym ogniu. W garnku rozgrzać drugą łyżkę masła, dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Rozprowadzić ciepłym rosołem, zagotować. Dodać rzodkiewki, posolić, gotować 5 min. Dodać zahartowaną śmietanę. Zagotować. Doprawić do smaku..

Można podawać na ciepło i na zimno.

file1344269673



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...