Zupa rzodkiewkowa

6 sierpnia 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 4 pęczki rzodkiewek, 1l rosołu (ewentualnie bulion z kostki), szkl. śmietany 22%, 2 łyżki masła, łyżka mąki, sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej.

Rzodkiewki umyć, pokroić w ćwiartki. Smażyć ok. 5  min na łyżce masła, na małym ogniu. W garnku rozgrzać drugą łyżkę masła, dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Rozprowadzić ciepłym rosołem, zagotować. Dodać rzodkiewki, posolić, gotować 5 min. Dodać zahartowaną śmietanę. Zagotować. Doprawić do smaku..

Można podawać na ciepło i na zimno.

file1344269673



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...