URODA I ZDROWIE

Zupa porowo-ziemniaczana

22 października 2016, dodał: Tree

Składniki:

1/4 szklanki masła lub margaryny
2 duże pory, dokładnie umyte i posiekane
4 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
4 szklanki bulionu z kury
1 łyżki sosu TABASCO® Green
1/4 łyżeczki soli
kwaśna śmietana lub jogurt
posiekany szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania:

W rondlu o pojemności ok. 3  litrów roztop na średnim ogniu masło. Dodaj pory i smaż przez 5 minut lub do momentu, gdy będą one chrupiące i delikatne. Dodaj ziemniaki i smaż przez kolejne 5 minut, ciągle mieszając. Dodaj bulion z kury, sos TABASCO® Green oraz sól i doprowadź do wrzenia na dużym gazie. Zmniejsz gaz na mały, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do momentu, gdy ziemniaki zmiękną. W blenderze lub robocie kuchennym miksuj partiami zupę na purée. Przed podaniem udekoruj każdą porcję kleksem z kwaśnej śmietany lub jogurtu i posyp szczypiorkiem.

file1448141891

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Niedługo święta
W tym roku te święta będą jakieś takie nieświąteczne.... Nigdzie się nie wybieramy,...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
Coraz więcej jest sceptyków nie wierzących w epidemię, bo informację są podawane tak,...
Stany lękowe
Najlepiej pomoże rozwiązanie problemów, które powodują lęki... Ale czy zawsze to możliwe?