URODA I ZDROWIE

Zupa pietruszkowa

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
  • baza do zupy
  • 5 pietruszek
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 6 łyżek pestek ze słonecznika
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Pietruszki myjemy, kroimy na kawałki (ok. 1 cm) i dodajemy do bazy

3. Przyprawiamy gałką, pieprzem i solą

4. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

5. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki słonecznika na patelni

file1425762676

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...