URODA I ZDROWIE

Zupa pietruszkowa

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
  • baza do zupy
  • 5 pietruszek
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 6 łyżek pestek ze słonecznika
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Pietruszki myjemy, kroimy na kawałki (ok. 1 cm) i dodajemy do bazy

3. Przyprawiamy gałką, pieprzem i solą

4. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

5. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki słonecznika na patelni

file1425762676

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

promocje kosmetyków
wazne, zeby sprawdzic date waznosci, moze jest bliska konca?
Pomysł na biznes
Mój salon kosmetyczny działa idealnie, wszelkie nowinki, świetny serwis, szkolenia na nowym sprzęcie,...
Problemy z kręgosłupem
U mnie koniecznie trzeba było zrobić rezonans całego kręgosłupa a teraz czeka mnie rehabilitacja...
Ból w śródstopiu
Może warto zrobić rezonans? Ja szybko dostałam się prywatnie, a po takim dokładnym badaniu...