Zupa marchewkowa

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zupa marchewkowa


Czas : 30 minut

Składniki :

2 duże marchewki
1 szklanka rosołu
½ szklanki słodkiej śmietanki
sól do smaku
1 łyżka masła
½ mielonego białego pieprzu

Marchewki obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Rozpuścić masło na patelni. Włożyć utartą marchew i smażyć mieszając przez 5 minut . Przełożyć do garnuszka , zalać rosołem. Gotować 20 minut. Wlać śmietankę . Doprawić solą i mielonym pieprzem . Podawać w miseczkach posypaną usiekaną natką pietruszki

 

nadesłane: Babciagramolka.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...