zupa kurkowa

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

200 g fileta z łososia norweskiego
50 g marchwi
50 g selera
50 g pora
½ cebuli
50 g selera naciowego
500 ml bulionu drobiowego
100 ml białego wina
Sok z cytryny do smaku
200 g świeżych kurek
100 ml śmietany 36%
1 pęczek koperku
kilka kropli oliwy truflowej do smaku
oliwa z oliwek do smażenia
1 łyżka masła
pieprz do smaku, sól czosnkowa

Na rozgrzanej oliwie z oliwek i maśle podsmażyć oczyszczone i umyte kurki, a następnie wrzucić je do gotującego się bulionu. Wszystkie warzywa umyć, pokroić w kostkę i również dodać do bulionu. Całość gotować, aż warzywa będą miękkie, a następnie wlać białe wino, odrobinę soku z cytryny i śmietanę.
Oczyszczony filet z łososia norweskiego pokroić w kostkę i obsmażać małymi partiami na dobrze rozgrzanej patelni. Usmażoną rybę wrzucić do zupy, dodać posiekany koperek i gotować jeszcze przez chwilę. Zupę doprawić solą czosnkową, pieprzem i kilkoma kroplami oliwy truflowej, co wzbogaci smak potrawy.

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz