Zupa kurkowa z makaronem

5 kwietnia 2013,
dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

40 dag żeberek

2 szklanki kurek blanszowanych

1/3 opakowanie makaronu świderki

1-2 szt. marchewka

1 szt.pietruszka

1/3 szt.selera

1 szt.biała część pora

1 kubeczek śmietany

1 łyżka natki pietruszki

sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:

Żeberka umyć,włożyć do garnka zalać 2,5 l wody i gotować do miękkości.Warzywa obrać i pokroić w słupki a pora w krążki – włożyć do garnka i ugotować.Jak żeberka będą prawie miękkie,dodać kurki a po zagotowaniu wsypać makaron.
W momencie jak makaron napęcznieje,zupę doprawić solą i pieprzem i zabielić śmietaną,Dodać natkę pietruszki ,zamieszać i przelewać do talerzy.
Żeberka wyjąć,oddzielić od kostek dodać każdemu porcję do talerza.
Smacznego!

file1365156289



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....