Zupa kurkowa z makaronem

5 kwietnia 2013, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

40 dag żeberek

2 szklanki kurek blanszowanych

1/3 opakowanie makaronu świderki

1-2 szt. marchewka

1 szt.pietruszka

1/3 szt.selera

1 szt.biała część pora

1 kubeczek śmietany

1 łyżka natki pietruszki

sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:

Żeberka umyć,włożyć do garnka zalać 2,5 l wody i gotować do miękkości.Warzywa obrać i pokroić w słupki a pora w krążki – włożyć do garnka i ugotować.Jak żeberka będą prawie miękkie,dodać kurki a po zagotowaniu wsypać makaron.
W momencie jak makaron napęcznieje,zupę doprawić solą i pieprzem i zabielić śmietaną,Dodać natkę pietruszki ,zamieszać i przelewać do talerzy.
Żeberka wyjąć,oddzielić od kostek dodać każdemu porcję do talerza.
Smacznego!

file1365156289



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...