Zupa kurkowa z makaronem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
40 dag żeberek
2 szklanki kurek blanszowanych
1/3 opakowanie makaronu świderki
1-2 szt. marchewka
1 szt.pietruszka
1/3 szt.selera
1 szt.biała część pora
1 kubeczek śmietany
1 łyżka natki pietruszki
sól i pieprz do smaku.
Wykonanie:
Żeberka umyć,włożyć do garnka zalać 2,5 l wody i gotować do miękkości.Warzywa obrać i pokroić w słupki a pora w krążki – włożyć do garnka i ugotować.Jak żeberka będą prawie miękkie,dodać kurki a po zagotowaniu wsypać makaron.
W momencie jak makaron napęcznieje,zupę doprawić solą i pieprzem i zabielić śmietaną,Dodać natkę pietruszki ,zamieszać i przelewać do talerzy.
Żeberka wyjąć,oddzielić od kostek dodać każdemu porcję do talerza.
Smacznego!