Zupa krem z pietruszki z gruszką i płatkami migdałów

28 listopada 2017, dodał: Redakcja

Korzeń pietruszki jest niedoceniany w naszej polskiej kuchni, a przecież kosztuje grosze i można przygotować z niego naprawdę gęstą, aromatyczną zupę kremową. Przepis pochodzi z francuskiej kuchni, tam to warzywo jest doceniane i podaje się go też w wersji pieczonej jako dodatek do mięs.

 

składniki:

  • 5 korzeni pietruszki
  • 3 szklanki bulionu
  • szklanka mleka
  • gruszka
  • masło
  • marchew
  • ziemniak
  • sól, pieprz
  • płatki migdałów lub prażone pestki dyni

 

W dużym rondlu rozpuścić masło, dodać obrany i pokrojony w kostkę korzeń pietruszki, marchew i ziemniaka, chwilkę smażyć. Zalać bulionem i dodać gruszkę obraną,  gotować 15 minut, dodać przyprawy, całość zblendować i podawać z pestkami dyni lub płatkami migdałów lub dekorować natką pietruszki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Naturalne płatki mydlane do prania Enklare NumberOne
Delikatne dla skóry, wykonane na bazie mydła naturalnego Enklare
Cena:
17,90 zł
Zestaw do fondue
Śliczny ceramiczny zestaw
Cena:
18,90 zł
Piżama chłopięca marki KANZ
Bawełniana, miła w dotyku piżama dla chłopca na wiosenne i letnie noce
Cena:
39,90 zł
Zestaw prezentowy - smakołyki od ETERNO
Możliwość nadruku na skryzneczce
Cena:
120 zł
Forever Fields of Green
Zielone źdźbła młodych zbóż, pszenicy i jęczmienia oraz lucerny
Cena:
54,40 zł
Gorset mocno wyszczuplający talię, brzuch
Kkształtuje talię, górne i dolne partie brzucha
Cena:
31 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Implanty w Poznaniu
O ile są dobrze wykonane, to oczywiście, że są warte swojej ceny....
Mały biznes :)
A jak już będziesz mieć własny biznes to wybierzesz księgową czy biuro rachunkowe? Zawsze...
Czy znacie jakiś ośrodek terapii, k…
Niektórym najzwyczajniej brakuje empatii dla ludzi, którzy, może i przez wzgląd na własną...
Implanty w Poznaniu
Są warte swej ceny, bo nowe zęby jeszcze żadnemu dorosłemu nie wyrosły, a implanty...
facebook