Zupa krem z pietruszki z gruszką i płatkami migdałów

28 listopada 2017, dodał: Redakcja

Korzeń pietruszki jest niedoceniany w naszej polskiej kuchni, a przecież kosztuje grosze i można przygotować z niego naprawdę gęstą, aromatyczną zupę kremową. Przepis pochodzi z francuskiej kuchni, tam to warzywo jest doceniane i podaje się go też w wersji pieczonej jako dodatek do mięs.

 

składniki:

  • 5 korzeni pietruszki
  • 3 szklanki bulionu
  • szklanka mleka
  • gruszka
  • masło
  • marchew
  • ziemniak
  • sól, pieprz
  • płatki migdałów lub prażone pestki dyni

 

W dużym rondlu rozpuścić masło, dodać obrany i pokrojony w kostkę korzeń pietruszki, marchew i ziemniaka, chwilkę smażyć. Zalać bulionem i dodać gruszkę obraną,  gotować 15 minut, dodać przyprawy, całość zblendować i podawać z pestkami dyni lub płatkami migdałów lub dekorować natką pietruszki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zł
Naturalna witamina C
Cena:
139 zł
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Sprawdź na bielizna9.com!
Cena:
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Powiększanie oraz wypełnianie ust
> kaweczka napisał/a:> > rylka11 napisał/a:> Polecam dr Roberta ale jak szukałam...
Fundacja WOŚP - wielka pomoc dla ch…
Tu musi upłynąć trochę czasu, Orkiestra będzie nadal grała, bo życie płynie dalej...
odchudzanie z dietetykiem
Wuzetka polecam ci specjalistów od diety cambridge to mega fachowcy, i specjaliści, którzy...
Kosmetyki na zmarszczki
O tym, jak dobrze zadziała kosmetyk decyduje przede wszystkim czas reakcji. Dlatego nie warto...