Zupa krem z pietruszki z gruszką i płatkami migdałów

28 listopada 2017, dodał: Redakcja

Korzeń pietruszki jest niedoceniany w naszej polskiej kuchni, a przecież kosztuje grosze i można przygotować z niego naprawdę gęstą, aromatyczną zupę kremową. Przepis pochodzi z francuskiej kuchni, tam to warzywo jest doceniane i podaje się go też w wersji pieczonej jako dodatek do mięs.

 

składniki:

  • 5 korzeni pietruszki
  • 3 szklanki bulionu
  • szklanka mleka
  • gruszka
  • masło
  • marchew
  • ziemniak
  • sól, pieprz
  • płatki migdałów lub prażone pestki dyni

 

W dużym rondlu rozpuścić masło, dodać obrany i pokrojony w kostkę korzeń pietruszki, marchew i ziemniaka, chwilkę smażyć. Zalać bulionem i dodać gruszkę obraną,  gotować 15 minut, dodać przyprawy, całość zblendować i podawać z pestkami dyni lub płatkami migdałów lub dekorować natką pietruszki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Zegarek JOWISSA
Męski zegarek szwajcarski
Cena:
1350 zł
Naturalna witamina C
Wysoka przyswajalność, wzbogacona o bioflawonoidy
Cena:
119 zł
Figi korygujące efekt brazylijski
Efekt PUSH - UP - HIT!
Cena:
33 zł
Naturalne płatki mydlane do prania Enklare NumberOne
Delikatne dla skóry, wykonane na bazie mydła naturalnego Enklare
Cena:
17,90 zł
Forever Fields of Green
Zielone źdźbła młodych zbóż, pszenicy i jęczmienia oraz lucerny
Cena:
54,40 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Zajadanie stresu
Poszukajcie info o tym w Internecie. To najlepsze możliwe rozwiązanie.
Białe zęby - jak?
Dzięki wielkie za ciekawe porady :) Przydadzą mi się one :)
Ciągłe zmęczenie
Warto o to popytać znajomych. Moim zdaniem to najlepsze możliwe rozwiązanie.
Zioła i przyprawy
Ja się niestety niezbyt na tym znam... Dlatego też nie będę mógł pomóc...