zupa krem z marchewki i suszonych moreli

6 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

500 g marchewki

250 g suszonych moreli

700 ml wody

kawałek świeżego imbiru

100 g śmietanki kremówki

oliwa z oliwek

kilka kwiatków ogórecznika (niekoniecznie)

sól,  gałka muszkatołowa, chili

  • morele moczyć w gorącej wodzie przez kilka godzin,
  • imbir obrać, pokroić w kostkę, chwilę smażyć na oliwie,
  • marchew obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę dodać do imbiru, jeszcze chwilę smażyć,
  • dodać morele, razem z wodą z moczenia i wodą, gotować przez 20 min,
  • zmiksować całość, dodać sól, gałkę muszkatołową, chili i śmietanę, chwilę gotować,
  • przelać do miseczek udekorować kwiatkami

file1267864521



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...