zupa krem z marchewki i suszonych moreli

6 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

500 g marchewki

250 g suszonych moreli

700 ml wody

kawałek świeżego imbiru

100 g śmietanki kremówki

oliwa z oliwek

kilka kwiatków ogórecznika (niekoniecznie)

sól,  gałka muszkatołowa, chili

  • morele moczyć w gorącej wodzie przez kilka godzin,
  • imbir obrać, pokroić w kostkę, chwilę smażyć na oliwie,
  • marchew obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę dodać do imbiru, jeszcze chwilę smażyć,
  • dodać morele, razem z wodą z moczenia i wodą, gotować przez 20 min,
  • zmiksować całość, dodać sól, gałkę muszkatołową, chili i śmietanę, chwilę gotować,
  • przelać do miseczek udekorować kwiatkami

file1267864521



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...