Zupa krem z kukurydzy ze smażoną tortillą

7 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

1 puszka kukurydzy

1 czerwona papryka

1 ząbek czosnku

1 tortilla

1 łyżka śmietany 12%

300 ml wody

30 g sera feta

2 łyżki salsy serowej

natka pietruszki

oliwa

sól, pieprz, chili

  • paprykę kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazdo nasienne,
  • pieczemy ją w piekarniku przez 20 min w temperaturze 180 stopni,
  • gorącą wkładamy do woreczka foliowego na kilka minut,
  • po wyjęciu obieramy skórkę,
  • czosnek kroimy w plasterki, rumienimy w garnku na oliwie,
  • paprykę kroimy w kostkę dodajemy do czosnku, chwile smażymy, dodajemy odsączoną kukurydzę,
  • chwile smażymy i dolewamy wodę, gotujemy 15 min,
  • następnie wszystko miksujemy, przyprawiamy, dodajemy śmietanę, salsę, chwilę gotujemy i mieszamy,
  • tortillę kroimy w cienkie paseczki i na pół, obsmażamy na oliwie na  chrupko,
  • zupę przelewamy do miseczek, dodajemy tortillę, pokrojony w kostkę ser i posiekaną natkę pietruszki

file1267951015



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...