Paprykowa zupa-krem

7 września 2013, dodał: milky
Artykuł zewnętrzny

Składniki

– 6 czerwonych papryk
– puszka pomidorów
– ząbek czosnku
– olej
– marchewka
– 2 cebule
– łyżeczka ostrej i słodkiej papryki
– sól, pieprz
– 4 łyżki śmietany
– listki bazylii do dekoracji

Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklij w garnku na oleju. Dorzuć pokrojona paprykę i duś około 10 minut. Dołóż pokrojoną w plasterki marchewkę, dodaj pół szklanki wody, duś około 10 minut, dodaj pomidory i duś jeszcze 5 minut. Potem zmiksuj całość, dodaj przyprawy. Podawaj ze śmietaną i bazylią.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...