Paprykowa zupa-krem

7 września 2013,
dodał: milky
Artykuł zewnętrzny

Składniki

– 6 czerwonych papryk
– puszka pomidorów
– ząbek czosnku
– olej
– marchewka
– 2 cebule
– łyżeczka ostrej i słodkiej papryki
– sól, pieprz
– 4 łyżki śmietany
– listki bazylii do dekoracji

Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklij w garnku na oleju. Dorzuć pokrojona paprykę i duś około 10 minut. Dołóż pokrojoną w plasterki marchewkę, dodaj pół szklanki wody, duś około 10 minut, dodaj pomidory i duś jeszcze 5 minut. Potem zmiksuj całość, dodaj przyprawy. Podawaj ze śmietaną i bazylią.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...