Zupa gulaszowa

19 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 1/2 kg schabu
  • 2 papryki (żółta i czerwona)
  • 3 pietruszki
  • 5 marchewek
  • 1 mały seler
  • 2 zupy cebulowe ( w proszku )
  • 4 duże ogórki kiszone
  • 2 puszki kukurydzy
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • chili w butelce lub słoiczku
  • 3 kostki rosołu z kury
  • 2 łyżeczki cukru
  • wegeta
  • 2/3 kubka śmietany słodkiej

Przygotowanie:

Mięso ( 2 gatunki ) pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju na lekko złoty kolor. Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z wodą. Dodać kukurydzę i mięso. Wsypać zupę cebulową, kostki rosołowe. Gotować jeszcze chwilę, doprawić chili, koncentratem (4-5 łyżeczek), cukrem i wegetą.Na koniec dodać śmietanę . I gotowe. Smacznego!