Zupa gulaszowa
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 3 pojedyncze piersi z kurczaka
- 1/2 kg schabu
- 2 papryki (żółta i czerwona)
- 3 pietruszki
- 5 marchewek
- 1 mały seler
- 2 zupy cebulowe ( w proszku )
- 4 duże ogórki kiszone
- 2 puszki kukurydzy
- 1 koncentrat pomidorowy
- chili w butelce lub słoiczku
- 3 kostki rosołu z kury
- 2 łyżeczki cukru
- wegeta
- 2/3 kubka śmietany słodkiej
Przygotowanie:
Mięso ( 2 gatunki ) pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju na lekko złoty kolor. Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z wodą. Dodać kukurydzę i mięso. Wsypać zupę cebulową, kostki rosołowe. Gotować jeszcze chwilę, doprawić chili, koncentratem (4-5 łyżeczek), cukrem i wegetą.Na koniec dodać śmietanę . I gotowe. Smacznego!