Zupa brokułowo-pietruszkowa | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa brokułowo-pietruszkowa

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • 1 litr wywaru z mięsa
  • 1/2 średniego brokuła
  • 3 średnie pietruszki
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 3 łyżki pestek z dyni

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na cienkie kawałki

3. Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy

4. Do bazy dodajemy pietruszkę i brokuła

5. Przyprawiamy

6. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut, aż brokuł będzie miękki

7. Po 15 minutach od zagotowania bazy z warzywami, prażymy na pestki dyni na patelni

8. Gotową zupę możemy zblendować

9. Uprażonymi pestkami posypujemy zupę

 

file1425762376

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...