Zupa brokułowo-pietruszkowa

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • 1 litr wywaru z mięsa
  • 1/2 średniego brokuła
  • 3 średnie pietruszki
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 3 łyżki pestek z dyni

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na cienkie kawałki

3. Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy

4. Do bazy dodajemy pietruszkę i brokuła

5. Przyprawiamy

6. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut, aż brokuł będzie miękki

7. Po 15 minutach od zagotowania bazy z warzywami, prażymy na pestki dyni na patelni

8. Gotową zupę możemy zblendować

9. Uprażonymi pestkami posypujemy zupę

 

file1425762376

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.