URODA I ZDROWIE

Zupa brokułowo-pietruszkowa

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl

 

  • 1 litr wywaru z mięsa
  • 1/2 średniego brokuła
  • 3 średnie pietruszki
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 3 łyżki pestek z dyni

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na cienkie kawałki

3. Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy

4. Do bazy dodajemy pietruszkę i brokuła

5. Przyprawiamy

6. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut, aż brokuł będzie miękki

7. Po 15 minutach od zagotowania bazy z warzywami, prażymy na pestki dyni na patelni

8. Gotową zupę możemy zblendować

9. Uprażonymi pestkami posypujemy zupę

 

file1425762376

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

promocje kosmetyków
wazne, zeby sprawdzic date waznosci, moze jest bliska konca?
Pomysł na biznes
Mój salon kosmetyczny działa idealnie, wszelkie nowinki, świetny serwis, szkolenia na nowym sprzęcie,...
Problemy z kręgosłupem
U mnie koniecznie trzeba było zrobić rezonans całego kręgosłupa a teraz czeka mnie rehabilitacja...
Ból w śródstopiu
Może warto zrobić rezonans? Ja szybko dostałam się prywatnie, a po takim dokładnym badaniu...