Zupa brokułowa z kalarepą i cukinią | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa brokułowa z kalarepą i cukinią

15 listopada 2020, dodał: lipstick
Artykuł zewnętrzny

Do tej warzywnej zupy, którą można zmiksować, dodajemy też opcjonalnie płatki drożdżowe (naturalny glutaminian sodu), posypujemy ulubionymi serami lub ziołami. Można serwować z groszkiem ptysiowym, grzankami, kleksem śmietany.

składniki:

– brokuły 200 gram
– 2 kalarepki
– cukinia 200 gram
– biała część pora
– 2 cebule
– 1,5 litra bulionu warzywnego
– ser feta
– śmietana (1/2 szklanki)
– masło 2 łyżki
– sól, pieprz
– oregano

Przygotować 1,5 litra bulionu, warzywa umyć. Brokuły podzielić na różyczki, kalarepki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i poszatkować. Wszystko podsmażyć w rondlu na maśle, zalać bulionem i gotowac przez 30 minut. Następnie wszystkie warzywa zmiksować, cukinię pokroić w słupki, a por w krążki i dodać do zupy. Gotować razem jeszcze przez 10 minut. Całość doprawić solą, pieprzem i oregano, na zakończenie zagęścić śmietaną, dodać kawałki sera fety lub grzanki.

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Zupa brokułowa z kalarepą i cukinią

  1. avatar Kataryna pisze:

    Pamiętam jak mój pradziadek zajadał się kalarepą. Trochę zapomniane warzywo. I dzięki za podsunięcie pomysłu jaka jutro zupa ?

Dodaj komentarz do Kataryna