URODA I ZDROWIE

Zupa brokułowa z kalarepą i cukinią

15 listopada 2020, dodał: lipstick

Do tej warzywnej zupy, którą można zmiksować, dodajemy też opcjonalnie płatki drożdżowe (naturalny glutaminian sodu), posypujemy ulubionymi serami lub ziołami. Można serwować z groszkiem ptysiowym, grzankami, kleksem śmietany.

składniki:

– brokuły 200 gram
– 2 kalarepki
– cukinia 200 gram
– biała część pora
– 2 cebule
– 1,5 litra bulionu warzywnego
– ser feta
– śmietana (1/2 szklanki)
– masło 2 łyżki
– sól, pieprz
– oregano

Przygotować 1,5 litra bulionu, warzywa umyć. Brokuły podzielić na różyczki, kalarepki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i poszatkować. Wszystko podsmażyć w rondlu na maśle, zalać bulionem i gotowac przez 30 minut. Następnie wszystkie warzywa zmiksować, cukinię pokroić w słupki, a por w krążki i dodać do zupy. Gotować razem jeszcze przez 10 minut. Całość doprawić solą, pieprzem i oregano, na zakończenie zagęścić śmietaną, dodać kawałki sera fety lub grzanki.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Zupa brokułowa z kalarepą i cukinią

  1. avatar Kataryna pisze:

    Pamiętam jak mój pradziadek zajadał się kalarepą. Trochę zapomniane warzywo. I dzięki za podsunięcie pomysłu jaka jutro zupa ?

Dodaj komentarz do Kataryna


FORUM - bieżące dyskusje

pozycjonowanie
Co do marketingu internetowego to warto rozpocząć współpracę z naprawdę godną uznania agencją reklamową...
Umiecie udzielić pierwszej pomocy w…
Kiedyś umiałam, ale pozapominało mi się szczegółów, muszę tą wiedzę odświeżyć...
Auto na minuty
Ja częściej wypożyczam na kilka godzin, więc na minuty byłoby chyba drożej?
Kosmetyki do makijażu twarzy
Stonowany, jednak w pracy trzeba wyglądać profesjonalnie, a nie krzykliwie:) Żadnego smoky eyes ani...