Zupa brokułowa z kalarepą i cukinią

15 listopada 2020,
dodał: lipstick
Artykuł zewnętrzny

Do tej warzywnej zupy, którą można zmiksować, dodajemy też opcjonalnie płatki drożdżowe (naturalny glutaminian sodu), posypujemy ulubionymi serami lub ziołami. Można serwować z groszkiem ptysiowym, grzankami, kleksem śmietany.

składniki:

– brokuły 200 gram
– 2 kalarepki
– cukinia 200 gram
– biała część pora
– 2 cebule
– 1,5 litra bulionu warzywnego
– ser feta
– śmietana (1/2 szklanki)
– masło 2 łyżki
– sól, pieprz
– oregano

Przygotować 1,5 litra bulionu, warzywa umyć. Brokuły podzielić na różyczki, kalarepki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i poszatkować. Wszystko podsmażyć w rondlu na maśle, zalać bulionem i gotowac przez 30 minut. Następnie wszystkie warzywa zmiksować, cukinię pokroić w słupki, a por w krążki i dodać do zupy. Gotować razem jeszcze przez 10 minut. Całość doprawić solą, pieprzem i oregano, na zakończenie zagęścić śmietaną, dodać kawałki sera fety lub grzanki.

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...