URODA I ZDROWIE

Zupa brokułowa z kalarepą i cukinią

26 maja 2019, dodał: lipstick

Do tej warzywnej zupy, którą można zmiksować, dodajemy też opcjonalnie płatki drożdżowe (naturalny glutaminian sodu), posypujemy ulubionymi serami lub ziołami. Można serwować z groszkiem ptysiowym, grzankami, kleksem śmietany.

składniki:

– brokuły 200 gram
– 2 kalarepki
– cukinia 200 gram
– biała część pora
– 2 cebule
– 1,5 litra bulionu warzywnego
– ser feta
– śmietana (1/2 szklanki)
– masło 2 łyżki
– sól, pieprz
– oregano

Przygotować 1,5 litra bulionu, warzywa umyć. Brokuły podzielić na różyczki, kalarepki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i poszatkować. Wszystko podsmażyć w rondlu na maśle, zalać bulionem i gotowac przez 30 minut. Następnie wszystkie warzywa zmiksować, cukinię pokroić w słupki, a por w krążki i dodać do zupy. Gotować razem jeszcze przez 10 minut. Całość doprawić solą, pieprzem i oregano, na zakończenie zagęścić śmietaną, dodać kawałki sera fety lub grzanki.

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Zupa brokułowa z kalarepą i cukinią

  1. avatar Kataryna pisze:

    Pamiętam jak mój pradziadek zajadał się kalarepą. Trochę zapomniane warzywo. I dzięki za podsunięcie pomysłu jaka jutro zupa ?

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kremy do twarzy
A ja lubię Tołpę i Nivea, obie marki mają same zalety:)
Lokówki
Można też zapleść wilgotne włosy na noc i rano loki gotowe bez lokówki:)
Wypożyczenie większej ilości krzese…
Ostatnio na 50. rocznicę ślubu moich dziadków wypożyczaliśmy krzesła i stoły ze szkoły,...
prezenty
Warto kupić coś, co sprawi przyjemność, np. dobre perfumy czy krem z wyższej półki,...