Zupa brokułowa z kalarepą i cukinią

15 listopada 2020, dodał: lipstick
Artykuł zewnętrzny

Do tej warzywnej zupy, którą można zmiksować, dodajemy też opcjonalnie płatki drożdżowe (naturalny glutaminian sodu), posypujemy ulubionymi serami lub ziołami. Można serwować z groszkiem ptysiowym, grzankami, kleksem śmietany.

składniki:

– brokuły 200 gram
– 2 kalarepki
– cukinia 200 gram
– biała część pora
– 2 cebule
– 1,5 litra bulionu warzywnego
– ser feta
– śmietana (1/2 szklanki)
– masło 2 łyżki
– sól, pieprz
– oregano

Przygotować 1,5 litra bulionu, warzywa umyć. Brokuły podzielić na różyczki, kalarepki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i poszatkować. Wszystko podsmażyć w rondlu na maśle, zalać bulionem i gotowac przez 30 minut. Następnie wszystkie warzywa zmiksować, cukinię pokroić w słupki, a por w krążki i dodać do zupy. Gotować razem jeszcze przez 10 minut. Całość doprawić solą, pieprzem i oregano, na zakończenie zagęścić śmietaną, dodać kawałki sera fety lub grzanki.

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.