Zrazy ze schabu z warzywami
Artykuł zewnętrzny
- 5 plastrów schabu
- 1 żółta papryka
- 1 cebula
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- 150 ml wywaru z warzyw
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- olej kokosowy do smażenia
1. Cebulę siekamy i podsmażamy przez 5 minut
2. Dodajemy posiekaną paprykę oraz ziarna słonecznika i dusimy następne 5 minut
3. Doprawiamy do smaku
4. Schab myjemy i rozbijamy tłuczkiem z obu stron
5. Przygotowany farsz nakładamy na płaty mięsa i rolujemy
6. Podsmażamy na gorącym oleju ze wszystkich stron
7. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wywarem z warzyw
8. Pieczemy około 45 minut w temp. 200 stopni
Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”