Biała kiełbasa w wersji kapuścianej – znaleziono w kapuście

13 kwietnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Biała kiełbasa w wersji kapuścianej .

Czas : 1 godzina

Składniki :

4 małe białe kiełbaski ( lub 2 większe ) sparzone lub pieczone

3 szklanki drobno pokrojonej w paseczki białej kapusty

½ szklanki drobno pokrojonej w paseczki wędzonki

1 łyżka oleju ( ja dałam z pestek winogron )

1 łyżka masła

2 łyżki przyprawy ,, Moc koperku i pietruszki „ Knorra ( Delikat ) lub innej tego typu

1 Bulionetka drobiowa Knorra ( lub kostka rosołowa inna )

szczypta mielonego pieprzu

szczypta cukru

2 łyżki pokrojonego koperku

Kapustę zalać woda tak by ją przykryła .Dodać przyprawę ,,Moc koperku i pietruszki „ i Bulionetkę .Gotować odkrytą przez 20 minut. Odcedzić .Na patelni rozgrzać olej .Wrzucić wędzonkę i zrumienić . Dołożyć masło i kiełbaski .Smażyć 5 minut obracając kiełbaski .

Przełożyć wędzonkę z kiełbaskami do kapusty i dusić na małym gazie kolejne 15 minut . Wsypać koper .Doprawić do smaku pieprzem, szczyptą cukru. i Delikatem .

Podawać z ziemniakami z wody ( najlepiej młodymi )

file1271170618



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz