ziemniaki z wody z chrupiącym boczkiem

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

8 małych ugotowanych ziemniaków
½ pęczka koperku
4 jajka
120 g pokrojonego w paseczki boczku chłopskiego Prime Food
2 średnie pokrojone w kostkę cebule
3 pomidory koktajlowe
1 łyżka masła

Mizeria:

4 nieduże świeże ogórki
1/3 szklanki śmietany (ew. kefiru)
Szczypta soli
Czarnego pieprzu Prymat i cukru

Mizeria: ogórki umyć, obrać, pokroić w plastry lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na kwadrans. Po upływie 15 minut, odsączyć sok. Śmietanę doprawić do smaku cukrem i pieprzem, gotowym sosem zalać ogórki i wymieszać.

Umyte jajka wybić delikatnie do miseczki, a następnie wlać na lekko natłuszczoną olejem patelnię teflonową i usmażyć tak, aby żółtko miało luźną konsystencję.
Na tej samej patelni podsmażyć na złoty kolor boczek chłopski i cebulę. Na talerzu ułożyć całe ziemniaki, posypać boczkiem z cebulą i świeżym koperkiem, dodać jajka sadzone. Podawać z mizerią i pokrojonymi w cząstki pomidorami.

źródło: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...