Ziemniaki po prowansalsku

28 lutego 2014,
dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg ziemniaków, 3-5 łyżek oleju sojowego, 2-3 ząbki czosnku, łyżka tymianku, sól, pieprz.

Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, osuszyć na ściereczce. Wrzucić do płaskiego rondla na mocno rozgrzany olej i samżyć kilka minut na dużym ogniu, delikatnie mięszając drewnianą łyżką. Dodać roztarty czosnek i tymianek, zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze 15-20 min. Pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....