Ziemniaki po hiszpańsku

31 marca 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 8 dużych ziemniaków
  • 16 pomidorków koktajlowych
  • starty parmezan lub oscypek
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 10 dag masła
  • sól
  • olej do blachy

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Blachę natłuścić olejem. Obrane ziemniaki ułozyć na blaszce, posolić, wstawić do nagrzanego piekarnika. Z pomidorków odciąć czubki i łyżeczką wybrać płyn z pestkami. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie przekroić je na pół i ponownie ułożyć na blaszce. Na każdej połówce umieścić, przekrojem do góry, pomidory posypać parmezanem, bułką tartą i solą i wiórkami masła.Zapiekać jeszcze 15 min.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz