ziemniaki grillowane

6 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 600 g ugotowanych ziemniaków ze skórką
  • Przyprawa grill klasyczny Prymat
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 400 g pomidorów concasse
  • 200 g sera cheddar
  • 200 g cebuli
  • 1 łyżeczka chili pieprz cayenne Prymat
  • 100 g suszonych pomidorów

Ugotowane ziemniaki wystudzić i pokroić w ćwiartki lub plastry. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, wydrążyć i pokroić w kostkę. Do pomidorów dodać pokrojoną w kostkę cebulę, suszone pomidory, oliwę oraz przyprawę grill klasyczny Prymat. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz pomidorowy ułożyć na ziemniakach, posypać tartym serem cheddar i piec na grillu przez ok. 15 minut.

na podstawie: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz