Ziemniaki faszerowane salsą

18 marca 2011,
dodał: marzenagr
Artykuł zewnętrzny


Składniki

4 duże ziemniaki do pieczenia
1/2 szklanki salsy
1 szklanki startego cheddara
sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie

Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Piecz ziemniaki przez ok. 1 godz., aż ich miąższ będzie bardzo miękki. Gdy dostatecznie ostygną, odetnij wierzch z jednej strony. Usuń większość miąższu, pozostawiając go tyle, by nie uszkodzić skórki, a ziemniak zachował kształt. Zagnieć wydrążoną zawartość z salsą i serem. Umieść farsz z powrotem w skorupach napełniając je “z górką”. Piecz, aż nadzienie przybierze złoto-brązowy kolor.



FORUM - bieżące dyskusje

Kosmetyczne kity
Oj tak, zwłaszcza nie lubię takich tłustych peelingów, które trudno potem zmyć ze skóry...
Socjalizacja psa
Czasem szczekanie to nie oznaka strachu, ale potrzeba zbudowania pozycji siły...
Karaoke na weselu
Oj tak, ja też nie lubię takich sytuacji, ludzie jak sobie popiją, to zachowują...
Narkomania
Ale nic tego nie usprawiedliwia, przecież ogólnie jest wiadomo, jak to działa. Kto raz...