Ziemniaki faszerowane pieczarkami

30 września 2010, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

kilka dużych ziemniaków

1/2 kg pieczarek

jajko

cebula

sól,pieprz

Cebulę siekamy w kostkę,podsmażamy na patelni. Pieczarki szatkujemy lub ścieramy na tarce, dodajemy do cebuli,smażymy aż odparują. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy przestygną dodajemy jajko, aby farsz lepiej się trzymał. Ziemniaki obieramy, wydrążamy jak najwięcej miąższu ze środa i napełniamy farszem. Układamy w garnku na stojąco aby farsz nie wypłynął,zalewamy wodą do 2/3 wysokości i gotujemy do miękkości.

file1285842329



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...