Ziemniaczane makaroniki z farszem z sera i rukoli

9 lutego 2014, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

małe ziemniaki

sól

oliwa

ser twarogowy

czosnek

rukola

pieprz

jogurt naturalny

 

Małe, w miarę okrągłe ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Należy pilnować by wyjąć je w odpowiednim momencie- jak będą takie półtwarde.

Potem wykładamy je na elektrycznego grilla albo układamy na blasze do piekarnika i pędzelkiem smarujemy oliwą (niezbyt obficie). Pieczemy aż się zrumienią.

W międzyczasie przygotowujemy farsz. Ser twarogowy i ząbek/dwa czosnku wrzucamy do blendera i miksujemy. Dorzucamy rukolę (ilość według upodobań), solimy, pieprzymy, dodajemy ok. łyżki jogurtu by całość się ładnie zlepiła i miksujemy na gładką masę.
Wstawiamy do lodówki.

Opieczone ziemniaczki tniemy, najlepiej tak by do końca się nie przekroiły, i wkładamy w środek farsz twarogowy.

Można jeść same albo jako dodatek do mięs czy ryby.

 

 

file1391962110



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...