Zielone spaghetti

5 kwietnia 2013, dodał: Anna
Artykuł zewnętrzny

Składniki ( 2-3 porcje – 2 obiadowe , 3 kolacyjne)

  • 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • 50 g serka koziego
  • garść rukoli
  • 50 g ( 1/2 ) serka topionego z cebulką i szczypiorem
  • 3-4 ząbki czosnku
  • cebula
  • sól,pieprz
  • oliwa z oliwek
  • makaron – u mnie pełnoziarniste spaghetti ok. 80-100 g suchego na porcję.

Przygotowanie:

  1. Na kilku łyżkach oliwy podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę.
  2. Dodajemy rozmrożony szpinak ( jeśli Wam się śpieszy , a jest zamrożony zlejcie go osobno odrobiną wody i rozmróźcie na wolnym ogniu) i rukolę.
  3. Dusimy aż sałata zmięknie ( 5-6 minut) dodajemy serek, roztapiamy, mieszając.
  4. Doprawiamy do smaku.
  5. Na osobnej patelni podprażamy słonecznik, mieszamy z sosem i makaronem,  podajemy solo, z kurczakiem lub kozim  serem ( oba w duecie to przepyszne połączenie ).
  6. Smacznego!

file1365173891



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...