Zielone spaghetti

5 kwietnia 2013, dodał: Anna
Artykuł zewnętrzny

Składniki ( 2-3 porcje – 2 obiadowe , 3 kolacyjne)

  • 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • 50 g serka koziego
  • garść rukoli
  • 50 g ( 1/2 ) serka topionego z cebulką i szczypiorem
  • 3-4 ząbki czosnku
  • cebula
  • sól,pieprz
  • oliwa z oliwek
  • makaron – u mnie pełnoziarniste spaghetti ok. 80-100 g suchego na porcję.

Przygotowanie:

  1. Na kilku łyżkach oliwy podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę.
  2. Dodajemy rozmrożony szpinak ( jeśli Wam się śpieszy , a jest zamrożony zlejcie go osobno odrobiną wody i rozmróźcie na wolnym ogniu) i rukolę.
  3. Dusimy aż sałata zmięknie ( 5-6 minut) dodajemy serek, roztapiamy, mieszając.
  4. Doprawiamy do smaku.
  5. Na osobnej patelni podprażamy słonecznik, mieszamy z sosem i makaronem,  podajemy solo, z kurczakiem lub kozim  serem ( oba w duecie to przepyszne połączenie ).
  6. Smacznego!

file1365173891



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...