Zielone spaghetti

5 kwietnia 2013, dodał: Anna
Artykuł zewnętrzny

Składniki ( 2-3 porcje – 2 obiadowe , 3 kolacyjne)

  • 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • 50 g serka koziego
  • garść rukoli
  • 50 g ( 1/2 ) serka topionego z cebulką i szczypiorem
  • 3-4 ząbki czosnku
  • cebula
  • sól,pieprz
  • oliwa z oliwek
  • makaron – u mnie pełnoziarniste spaghetti ok. 80-100 g suchego na porcję.

Przygotowanie:

  1. Na kilku łyżkach oliwy podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę.
  2. Dodajemy rozmrożony szpinak ( jeśli Wam się śpieszy , a jest zamrożony zlejcie go osobno odrobiną wody i rozmróźcie na wolnym ogniu) i rukolę.
  3. Dusimy aż sałata zmięknie ( 5-6 minut) dodajemy serek, roztapiamy, mieszając.
  4. Doprawiamy do smaku.
  5. Na osobnej patelni podprażamy słonecznik, mieszamy z sosem i makaronem,  podajemy solo, z kurczakiem lub kozim  serem ( oba w duecie to przepyszne połączenie ).
  6. Smacznego!

file1365173891