Zielone spaghetti
Artykuł zewnętrzny
Składniki ( 2-3 porcje – 2 obiadowe , 3 kolacyjne)
- 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
- 50 g serka koziego
- garść rukoli
- 50 g ( 1/2 ) serka topionego z cebulką i szczypiorem
- 3-4 ząbki czosnku
- cebula
- sól,pieprz
- oliwa z oliwek
- makaron – u mnie pełnoziarniste spaghetti ok. 80-100 g suchego na porcję.
Przygotowanie:
- Na kilku łyżkach oliwy podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę.
- Dodajemy rozmrożony szpinak ( jeśli Wam się śpieszy , a jest zamrożony zlejcie go osobno odrobiną wody i rozmróźcie na wolnym ogniu) i rukolę.
- Dusimy aż sałata zmięknie ( 5-6 minut) dodajemy serek, roztapiamy, mieszając.
- Doprawiamy do smaku.
- Na osobnej patelni podprażamy słonecznik, mieszamy z sosem i makaronem, podajemy solo, z kurczakiem lub kozim serem ( oba w duecie to przepyszne połączenie ).
- Smacznego!