Żeberka wędzone z wody

9 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg wędzonych żeberek

2 l wody

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

2 suszone grzyby

Wodę i przyprawy doprowadzamy do wrzenia. Żeberka dzielimy na 2 porcje i wkładamy do wrzątku. Dodajemy grzyby i gotujemy przez około 1,5 godziny (do miękkości żeberek). Wywar możemy użyć jako bazę do zupy.

Smacznego!

file1265724003



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...