Żeberka w warzywach

9 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

80 dag żeberek wieprzowych
10 dag grzybów suszonych
2 marchwie
1 pietruszka
½ selera
2 cebule
kostka rosołowa
sól
pieprz
1 łyżka mąki
½ szklanki śmietany

Żeberka posolić, posypać pieprzem, obtoczyć w mące i  podsmażyć na patelni na oleju na złoty kolor. Zagotować 2 szklanki wody z kostką rosołową, i przyprawami, dodać żeberka i suszone, opłukane grzyby i gotować na wolnym ogniu około ½ godziny. Następnie dodać obrane i pokrojone w grubą kostkę warzywa i podsmażoną cebulę. Gotować do miękkości. Na końcu zaprawić wymieszaną mąką ze śmietaną. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

file1265732883



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz