Żeberka w sosie azjatyckim

10 marca 2012, dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares
Żeberka nieco inaczej…..
Składniki:
  • Mostki żeberek
  • pół jabłka
Składniki na sos:
  • kilka kropel wina ryżowego
  • jedna łyżka miodu lipowego
  • jedna łyżka sosu sojowego
  • jedna łyżka sosu sojowo-grzybowego
  • szczypta przypraw jak na zdjęciu
  • do zagęszczenia dwie łyżeczki jogurtu greckiego zamiast śmietany
Wszystko wymieszać i sosem polać żeberka.
Pomyślałam, że dobrze smakowałoby mięso z jabłkiem.
Mięso piec w temperaturze ok.200 stopni na termoobiegu.
Smacznego !!!!

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

4 komentarzy do Żeberka w sosie azjatyckim

  1. avatar kuban81 pisze:

    Teraz jest meksyk w lidlu dziewczyno. Daj mi num,er, to Ci tortillę taką zrobie że hej i bumtarara!

  2. avatar kosial79 pisze:

    Potwierdzam,zwłaszcza indyjski sos z Mango.A wlasnie będac dzis w lidlu widzialem iz maja duzo ciekawych rzeczy na grilla,kupilem np swietny sos miodowy,polecam.

  3. avatar kuban81 pisze:

    Zgadzam się. Sosy z lidla świetne. Poezja!

  4. avatar magdaprzed pisze:

    Aż się chce jeśc…idealnie pasowałaby do tego sosy tajskie i indyjskie z Lidla,od jutra tydzień azjatycki tam,polecam,nigdy mnie jeszcze nie zawiodły.pozdrawiam,Magda

Dodaj komentarz