Żeberka w kapuście

7 października 2012, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kapusta /ja użyłam pekińskiej ale może być każda inna/ – 1 szt

żeberka wieprzowe – ok.1 kg

masło 1/2 kostki

przyprawa do wieprzowiny – 3 łyżeczki

sól,pieprz – do smaku

jarzynka – do smaku.

Wykonanie:

Umyte żeberka gotujemy do miękkości/wywar użyjemy jako baza do zupy/

usuwamy z nich kostki i chrząstki i kroimy na małe kawałki.Na patelni podgrzewamy masło,każdy kawałek mięsa posypujemy przyprawą ja użyłam staropolskiej,solą i pieprzem/ dość mocno/ i smażymy na patelni z każdej strony.Kapustę sparzamy wrzątkiem,oddzielamy liście i każdy kawałek mięsa zawijamy w liście.Tak przygotowane pakieciki obsmażamy na patelni z dodatkiem jarzynki.Podlewamy odrobiną wody i dusimy ok.15 minut.

Smacznego!

file1349517468



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...