Żeberka duszone w piwie

9 lutego 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Żeberka płuczemy, dzielimy na porcje. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem granulowanym, odstawiamy. Po godzinie smażymy żeberka na tłuszczu. Po czasie dolewamy szklankę wody, jak wyparuje dolewamy szklankę piwa karmelkowego i dusimy pod przykryciem. Gotowe żeberka można podać z ziemniakami i buraczkami.

file1265707551



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...